4 ključne prednosti e-kolesa

Marsikdo meni, da je električno kolo velika potuha.

Mogoče boste svoje mnenje o e-kolesu spremenili, če boste upoštevali nekatere prednosti njegove uporabe.

 

Poglejmo, katere so.

 

1. Vozili se boste hitreje, dlje in dalj časa

Električna kolesa ponujajo številne enake prednosti kot kolesarjenje z običajnimi kolesi, a ker imate pod nogami še nekaj dodatne moči, boste lahko prevozili večje razdalje, prišli dlje in kolesarili daljši čas.

 

2. Več boste kolesarili

Eno izmed zadnjih poročil Laboratorija za raziskave transporta kaže, da lastniki navadnih koles kolesarijo manj kot 25-krat letno, 46% le-the pa svoja kolesa uporablja le enkrat ali dvakrat tedensko.

 

Za primerjavo, 30% lastnikov električnih koles svoja kolesa uporablja enkrat dnevno, kar 81% pa jih kolo vozi vsaj enkrat tedensko. To pomeni, da obstaja kar dvakrat večja verjetnost, da bodo uporabniki e-koles odšli kolesariti.

 

3. Lažje boste ohranjali kondicijo

Več kot vozite kolo, več vrtite pedala – tudi, če je to ob pomoči električnega motorja. To je dobra novica za vaše srce, pljuča in krvni tlak, saj so že neštete znanstvene študije dokazale povezavo med redno vadbo in zmanjšano ravnijo stresa. E-kolesa so odlična alternativa za ljudi, ki jim je pri srcu ideja o vožnji s kolesom, vendar mislijo da tovrstne ativnosti ne zmorejo, ker niso v najboljši kondiciji ali pa njihova kondicija ni več takšna kot je bila včasih, morda zaradi starosti ali bolezni.

 

4. Lažje boste premagovali vzpone

E-kolesa res pridejo na svoje, ko gre za spopadanje z vzponi. Običajno so opremljena z različnimi stopnjami moči, kar vam bo omogočalo lažje poganjanje pedal. To je eden od razlogov, zakaj postajajo e-kolesa vse bolj priljubljena med gorskimi kolesarji, saj jim omogočajo, da preživijo več časa ob užitkih pri spustih (zabavni del) kot za spopadanje z vzponi (nekoliko manj zabavni del).